Share
Full house

Full House

Vroeger  had je een aparte keuken, aparte living, 12 binnendeuren  etc.

Tegenwoordig (ver)bouwen we op een andere manier en klanten vragen meer en meer voor een totaalaanpak.

Met dit projekt werden we genomineerd voor de schrijnwerk Award 2018. Dit betekent dat we zowiezo tot de top 25 behoren in de branche.

We zijn gestart met een lege doos, waardoor we de indeling van de ruimtes volledig konden afstemmen op de noden van de klant. De klant vroeg twee slaapkamers, een ruime badkamer met inloopdouche, apart toilet, een dressing en een grote leefruimte met open keuken en bureau.

 

Knelpunten waren: geen ramen in de slaapkamers, toilet en gang en een plafondhoogte van slechts 230cm.

 

Door het gebruik van lichte materialen, lichttunnels en kamerhoge deuren en ramen zijn de ruimtes optisch groter, hoger en lichter gemaakt. Een pivoterend alu binnendeur zonder vloerpomp(Anyway) en de lichttunnels van Velux zorgen voor een optimale lichtinval en een open verbinding tussen gang en leefruimte. De invisidoor schuifystemen van Argenta werken ruimtebesparend en zorgen voor een strakke, moderne look.

 

De klant is een groot liefhebber van Italie. Dus dit verwerkten we in de spatwand in de keuken.

Deze is een aluminiumplaat waar we een foto van de Rialto brug in Venetië lieten drukken.

Aanvankelijk werd het eerste ontwerp van de keuken afgekeurd. Pas toen ik een kleine ruimte naast de keuken tekende (met extra werkvlak, opbergruimte, Amerikaanse koelkast), kreeg ik het fiat, want hierdoor lijken de keuken en het eiland steeds netjes opgeruimd.

 

Naast ons eigen team waren er tal van onderaannemers aanwezig tijdens het project. Dit waren voornamelijk lokale vaklui met liefde voor het vak, kleine zelfstandigen die nu éénmaal flexibeler zijn dan grote bedrijven.

 

 

Het meubilair is gemaakt uit Fenix NTM . Een nieuw plaatmateriaal met nano technologie. Dankzij deze technologie beschikt FENIX NTM over geavanceerde eigenschappen: een extreem mat oppervlak dat zacht aanvoelt, bescherming biedt tegen vingerafdrukken, een thermisch herstel van kleine krassen. Daarnaast valt dit innovatieve materiaal op door specifieke eigenschappen die het reinigen vergemakkelijken en geen bijzonder onderhoud vereisen. FENIX NTM is bestand tegen schimmels, heeft verbeterde antibacteriële eigenschappen en is bestand tegen wrijven, krassen en slijtage.